top of page

Kateri laptop izbrati?

Iščeš nov računalnik in jih najdeš toliko, da na koncu sploh ne veš, kaj kupiti. Zveni znano? Seveda, prav vsakemu od nas se je to verjetno že zgodilo. V zadnjih nekaj letih so postali prenosni računalniki izjemno priljubljeni, zato se je povečala tudi ponudba v spletnih in običajnih trgovinah. Različni proizvajalci, različni modeli in različice, da hibridnih variant, nekakšnih tablic s tipkovnico, niti ne omenjam. Ponudba je torej tako zelo velika, da se je v njej težko znajti. Sploh če nisi tehnološki navdušenec in od takšnih in drugačnih gadgetov zahtevaš le to, da dobro delujejo. Kateri laptop torej izbrati?

So vsi prenosni računalniki zares prenosni?

Čeprav že samo ime prenosni računalniki govori o tem, da gre za računalnike, ki jih lahko prenašamo naokrog, pa marsikdo tega ne počne. Laptop si tako veliko ljudi ne kupi zaradi tega, da bi ga nosili s seboj v službo, na potovanje ali kam drugam, ampak iz popolnoma drugih razlogov. Prenosni računalniki se namreč super obnesejo tudi pri prenašanju od mize do postelje ali iz sobe v drugo sobo. Hkrati pa zasedejo tudi manj prostora kot stacionarni računalniki ter si jih brez težav damo tudi v naročje in uporabljamo v polležečem položaju ali med sedenjem na kavču. Seveda pa obstaja tudi veliko ljudi, ki svoje laptope nenehno nosijo s sabo, kamorkoli že gredo.

Prenosni računalniki, ki so ves čas na naši pisalni mizi ali se nikoli ne odmaknejo pretirano daleč od nje, so lahko večji in težji od tistih, ki jih nameravamo nositi naokrog. To je pri nakupu zelo pomembno, saj so prenosni računalniki z večjim zaslonom in posledično večjih dimenzij za zbrano delo bolj uporabni, hkrati pa manj prijetni za prenašanje v službo, šolo, na sestanke ali kam drugam. Treba je torej izbrati optimalno različico glede na naše potrebe in namene uporabe, saj bomo z izbiro le tako zadovoljni.

Koliko denarja ste pripravljeni odšteti?

Preden začnete gledati tehnične lastnosti laptopov, premislite, koliko ste pripravljeni odšteti zanj. V vsakem cenovnem razredu posameznih znamk, kot so Lenovo, Dell in podobni, so namreč na voljo prenosni računalniki, ki bodo bolj ali manj zadovoljili vaše potrebe. Z določitvijo predvidenega razpona cena boste tudi omejili ponudbo, tako da se boste v njej lažje znašli. Sortiranje po ceni je zato lahko eden od kriterijev, ki vam lahko zelo pomaga pri izbiri novega laptopa. V določenem cenovnem razredu nato najprej poglejte diagonale zaslona oziroma dimenzije ter težo modela, ki vam je všeč, ter ga na podlagi tega izločite ali uvrstite v ožji izbor. Šele nato pa pridejo na vrsto tehnične lastnosti posameznih modelov.


Pozdravljen zemljan

Spletni blog o spletnih straneh!

Poveži se z mano
  • Facebook Globe
  • Twitter Globe
  • Google+ Globe
  • YouTube Globe
bottom of page