top of page

Potek izdelave in oblikovanja spletne strani

Vsaka izdelava spletnih strani se začne s pazljivim načrtovanjem in izdelavo osnutka strani. Izdelave se lahko lotimo sami, vendar nam bo v primeru, da smo popolni začetniki izdelava izjemno težka. Priporočljivo je, da izberemo podjetje, ki ima lastne grafične oblikovalce in marketinške strokovnjake, ki bodo ustvarili uspešno stran. Na ta način bomo svoj čas in energijo vložili v generiranje kvalitetne in ažurne vsebine. Samostojna izdelava namreč zahteva obilo vloženega časa in truda. Obeh ponavadi nimamo na pretek, saj skušamo uspeti v svojem poslu. Posledično nam strokovnjaki pomagajo pri preučevanju razpoložljivih sredstev, oblikovanju uspešne strani ter pri zadrževanju rednih kupcev.

Samostojna izdelava spletnih strani v lastni režiji je morda sicer najbolj cenovno ugodna različica, vendar zahteva veliko vloženega časa in energije. Obeh ponavadi nimamo na pretek. Najem grafičnega oblikovalca tako pripomore k oblikovanju spletne strani z visokim obiskom, kvalitetno vsebino in privlačno obliko. Grafični oblikovalec ima smisel za estetiko, kar pomeni, da bo izbral le najboljšo obliko, barvno kompozicijo in postavitev. Pravi strokovnjaki se bodo znali prilagajati naročniku in strankam. Prepoznali bodo preference in želje strank ter se na podlagi tega odločili ali bodo sledili naročnikovim navodilom ali ne.

Dodatna prednost, ki jo prinaša strokovna izdelava spletnih strani, je tudi v tem, da strokovnjaki preučijo vse aktualne trende in sledijo smernicam za uspešne marketinške akcije. Samo vlaganje v ključne besede in oglaševanje na socialnih medijih, kot so Facebook in Twitter, se brez raziskav ne obnese. Preučiti je namreč potrebno želje in iskalne nize s strani strank. Šele na podlagi tega lahko ustvarimo prodajno uspešno akcijo. Strokovnjaki bodo izvedli marketinške akcije na treh nivojih. Začeli bodo z oglaševanjem na podlagi ključnih besed. Nadaljevali bodo s SEO optimizacijo in pridobivanjem novih strank. Na tretjem nivoju pa bodo izvedli tudi e-mail kampanjo, kjer bodo poskrbeli za sistematsko in pogosto spremljanje odziva strank na določeno informacijo. Tak način izvajanja marketinga je najbolj uspešen.

Domena je tudi zelo pomembna pri izdelavi spletne strani.


Pozdravljen zemljan

Spletni blog o spletnih straneh!

Poveži se z mano
  • Facebook Globe
  • Twitter Globe
  • Google+ Globe
  • YouTube Globe
bottom of page