top of page

Avto senčniki

Prihajajo sončni dnevi, česar se zagotovo veselimo prav vsi, vendar pa sončni žarki med vožnjo lahko povzročajo tudi težave. Zaslepijo nam pogled in nam nagajajo, pri čemer nam lahko učinkovito pomagajo senčniki za avto, ki so zelo uporabni in praktični.

Tipski senčniki

Bistveno pri izbiri in nakupu senčnikov pa tudi drugih delov za avto, je pomembno, da izberete tipske dodatke. To pomeni, da so narejeni posebej za vašo znamko in tip avtomobila. Takšni izdelki se popolnoma prilegajo avtomobilu, kar je v primeru kvalitetne zatemnitve vsekakor nujno, saj bo ta le v primeru uporabe tipskih izdelkov popolnoma učinkovita.

Obstajajo namreč tudi avto senčniki, ki so oblikovani kot kvadrat ali pravokotnik in se jih namesti na steklo s pritrdilnim čepom na sredini. Vendar pa takšni senčniki ne zatemnijo stekla popolnoma, temveč samo na mestu, kjer so nameščeni, zato sončni žarki pronicajo vse naokrog. Zato niso zares uporabni oziroma so uporabni le za silo, saj so bo v avtu kljub njihovi uporabi še vedno vroče, česar pa si zagotovo ne želite.

Proti močni svetlobi in vročini

Sončni žarki pa vsekakor niso moteči le zaradi tega, ker vanje izredno težko gledamo in nam motijo pogled, temveč tudi zato, ker zelo segrejejo avtomobil oziroma sama avtomobilska stekla. To še posebej velja takrat, kadar avto dolgo časa stoji na parkirišču ali vročem asfaltu brez sence oziroma takrat, ko se odpravimo na zelo dolgo vožnjo v sončnem dnevu, recimo, ko gremo na dopust. Če je sončno in vroče zunaj, bo vroče tudi v avtomobilu, kar zna biti zelo neprijetno.

Avtomobilski senčniki nas lahko rešijo tudi teh težav, saj avto dobro zatemnijo in tako zaščitijo ne le pred sončno svetlobo, temveč tdi pred sončno toploto oziroma vročino. V zatemnjenem avtu bo manj vroče, zato se bomo v njem bolje počutili.

To je še posebej pomembno, če imate majhne otroke ali pa v avtu prevažate starejše oziroma druge ljudi, ki težko prenašajo vročino, hkrati pa prav zaradi njih nočete uporabljati preveč klime, saj je ta lahko zdravju škodljiva. Senčniki za zatemnitev stekel vam bodo pomagali, da s tem ne boste imeli več težav, zato se čim prej odločite za nakup in poskrbite, da bo v vašem avtu prijetno tudi v najbolj sončnih in vročih poletnih dneh!

Ali veste da korito za prtljažnik omogoča, da tovor prenašamo brez nevarnost. Več o tem si lahko preberete s klikom na povezavo.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page