top of page

Moj novi servis motorjev

Jaz motor servisiram kar sam Pri nas smo že iz bivše države navajeni, da nam sosed nekaj »zrihta«, da imamo garažo spremenjeno v delavnico in notri več orodja, kot srednje velike prodajalne in če je le mogoče, manjša popravila napravimo kar sami. Dediji tako svojim sinovom in vnukom večkrat očitajo, češ »a ne znaš sam popravit?«.

servis motorjev
 

Če bi tako delali naprej, ne samo, da ne bi bilo več pobranih nobenih davkov, ampak bi večina servisov lahko preprosto zaprla svoje delovne prostore. Pa smo tam. Ko bi prišel na vrsto večji in zahtevnejši servis, preprosto ne bi bilo več izbire, tisti, ki bi ostali, pa bi lahko navili cene do iznemoglosti. Ko bi vse skupaj sešteli, bi nas končna cena prišla veliko več. Zato ni neumno tudi ob manjših popravilih kdaj razmisliti, ali je potrebno oditi na servis motorjev ali pa lahko zadevo uredite sami. Konec koncev je potrebno razmišljati širše in dolgoročnejše. Predstavljajte si denimo, da na cesti odpovedo zavore, povzročite nesrečo in potrebno bo plačati nastale stroške. Zavarovalnica se natančneje spusti v pregled motorja in ugotovi, da zavore niso bile pravilno servisirane. Plačala vam bo vse stroške, vendar zahteva od vas račune, ki bodo pokazali kdo vam je zavore popravljal. Ups! Tega pa nimate, kajti vaš sosed in prijatelj, ki sta z vami opravljala posel v zameno za rundo ali dve v sosednjem lokalu, vam računa seveda nista izdala, niti nista za opravljeno storitev pooblaščena. Nekaj tisoč evrov odškodnine bo šlo tako kar iz vašega računa, saj vam bo zavarovalnica izplačilo zavrnila.

Servis motorja raje prepustite strokovnjaku Primer zavarovalnice je seveda samo eden od mnogih. Dober servis bo hitro našel tudi težave, ki bi jih sami lahko spregledali. Pomembno je tudi, da se vaš motor pregleda pred odhodom na daljše potovanje ali denimo na začetku sezone, ko se pripravljate na redno vožnjo. Zagotovo ne bi želeli, da se vam na kakšni daljši poti pokvari in potem iščete nek drug servis motorjev kje daleč od doma, morda v drugi državi, kjer vas zna vse skupaj konkretno udariti po žepu. Sedaj je na vas, da poiščete nek kvaliteten servis motorjev v vaši okolici ali pa morda povprašate druge motoriste s katerim so bili še posebej zadovoljni. V tem primeru boste morda odšli na daljšo pot, ampak dobili boljšo storitev. Pametno se je pozanimati pri tistih, ki imajo dovolj izkušenj, da vam znajo dobro svetovati.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page