top of page

Gumi tepihi – za avto in še marsikaj

Guma je izjemna zaščita pred najrazličnejšo umazanijo, saj učinkovito zadržuje tako vlago kot drugo nesnago, zato so lahko gumi tepihi uporabni marsikje, ne samo v avtomobilu. Tam jih sicer res uporabljamo najpogosteje, a z njimi lahko zaščitimo tudi svojo drugo lastnino, predvsem svoj dom.

 

Gumi tepihi v avtu Da svoj avtomobil zaščitimo pred mokroto in umazanijo, ki bi jo gotovo težko očistili, imamo tla prekrita z gumijastimi tepihi. V nekaterih avtomobilih so ti nameščeni že ob nakupu (večinoma ne serijsko, temveč opcijsko), za druge jih moramo kupiti sami. Pravzaprav s te,m, ko kupimo gumi tepihe pri specializiranem prodajalcu opreme za avtomobile lahko kar precej prihranimo, kajti originalni tepihi so lahko precej dragi – in če vam ni mar za to, da je na gumi tepihu odtisnjena značka vašega avtomobila, je kasnejši nakup zagotovo boljša ter bolj ugodna varianta. Nenazadnje se tudi neoriginalne tepihe izbere tako, da se popolnoma podajo znamki in modelu vašega avtomobila. Poleg zaščite tal v potniškem delu avtomobila, pa marsikdo z gumijastim tepihom zaščiti tudi prtljažnik. Tudi ta se sicer hitro umaže in obrabi, še zlasti v primeru, da v njem vozite najrazličnejše orodje, hišnega ljubljenčka, športne rekvizite in podobno.

Gumi tepihi za hišo? Če se zavedate, koliko škode lahko umazanija in mokrota povzročita v vašem avtomobilu, potem se velja zamisliti tudi nad te,. Koliko je lahko povzročita v vašem domu. Je treba tudi dom zaščititi z gumi tepihi? Seveda! Guma zadrži vodo, blato, pesek, mivko, listje in iglice ter še marsikaj, zato ni odveč, če namestite gumi tepih pred vhodna vrata v vaš dom in tudi pred vrata terase, prav tako pa lahko zlasti v zimskem času gumi tepih namestite tudi v predsobo oziroma vetrolov, kjer odlagate svojo obutev. Zakaj bi se uničeval vaš dragoceni tropski parket, ko pa lahko ta ostane suh in brez prask? Sezujte se na gumi tepihu in naj odložite tudi vse tisto, kar bi lahko poškodovalo tla vašega doma. Ne le, da bodo tla lepše ohranjena, temveč bo tudi dela s čiščenjem zagotovo manj – gumi tepih enostavno zvijete, nesete ven in z njega stresete vso umazanijo, tla pa bi morali najprej pomesti in posesati, nato pa še obrisati s krpo oziroma za brisanje poskrbeti tudi že prej, če se na njih naredi mokra luža.

Ne pozabite, da lahko še več koristnih informacij o drugih dodatkih za avto preberete v drugih blogih. Tule je blog, ki govori kako koristni so lahko v vašem avtomobilu senčniki.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page