Ezekkel A Bőrápolási Trükkökkel Megakadályozhatja A Bosszantó Maskne-t

A maszk viselés miatt pattanásoktól szenved? Nos, biztosan nincsen ezzel egyedül. Újonnan az a standard, hogy állandóan maszkot kell viselni. Sajnos ez azt is jelenti, hogy egyre több ember szenved pattanásoktól a maszk által lefedett területeken. A maszk vagy a maszk pattanás valódi problémává vált, mely a PinkPanda bőrápoló rutin teljesen új formáját igényli.

Bőrápolás maszk viseléséhez
Bőrápolás maszk viseléséhez

Mi Okozhatja a Maskne-t?

A maszkviselés mindennapos viselésével több dolog is megtörténhet. Arcának különböző részeivel érintkezik, beleértve az arcát, az orrát és az állát. A maszk ezekkel érintkezve, ezekhez dörzsölődve pattanásokhoz és az arcán lévő kis szőrtüszők irritációjához vezethet. A páratartalom is megnő, olyan környezetet teremtve, ahol a pattanásokat okozó baktériumok hajlamosak gyarapodni.

Bőrápolás pattanások ellen
Maszk viselése pattanásokat okozhat, amelyeket megfelelő bőrápolással megszüntethet

Bár előfordulhat, hogy nem szenved pattanásoktól, mégis fennáll annak a veszélye, hogy más bőrbetegségeket, például száraz foltokat, ekcémát, bőrpírt, égő vagy szúró érzést tapasztalhat a maszk gyakori viselésének következtében. Természetesen a legjobb megoldás itt nem a maszk levétele. Mivel a járvány még mindig itt van velünk, ez továbbra sem lehetséges.


Akkor hogyan akadályozza meg a maskne-t? Íme néhány bőrápolási tipp, amelyeket hasznos feljegyeznie, hogy pillanatok alatt elbúcsúzhass a pattanásoktól!


Mossa Maszkját

Ez az első tipp nem szimpla okoskodás. Valahányszor belélegzi a maszkját, a nedvességet beszívják a szálak, ami ideális állapotot teremt ahhoz, hogy ott mindenféle csúnya baktérium elszaporodjon. Mindennek a tetején a hidratáló, a fényvédő és a sminkréteg, mind fokozzák azt, hogy ezek a mikrobakolóniák elszaporodjanak az arcán és a maszkon is.

Győződjön meg róla, hogy használt maszkja ki van mosva, és gondoskodjon róla, hogy az már teljesen száraz legyen, mielőtt újra viselné. Ezért praktikus lenne több maszkot beszereznie, amelyeket felváltva használhat.


A Kevesebb Mindig Több

Itt a tökéletes alkalom arra, hogy 11 lépéssel csökkentse koreai bőrápolási rutinját, mivel ez mindenekelőtt a bőrének kedvez. Próbáljon betartani csak az alapokat, például a tisztítást, alakformálást, hidratálást és a naptól való védelmet. Lehet, hogy meglepő, de igen, még akkor is, ha maszkot visel, nem szabad elfelejteni, hogy először a fényvédőt kell alkalmaznia.


A légzés alatt keletkező összes nedvességtartalom mellett az orrot és a szájat körülvevő közvetlen terület nem igényel annyi hidratálást. Ezért a legjobb, ha inkább könnyű gél hidratálót használ. Mivel az állkapocs területét, az arcát és az orrát enyhén dörzsölheti a maszk, ne felejtsük el ott is hidratálni. Az éjszakai kezelésre nagyobb figyelmet kell fordítania, a helyreállításra nyugtató szérumokat, a gyulladás visszaszorítására hidratáló krémeket használjon, amelyek megerősítik a bőr gát funkcióit.


Készüljön Fel Előre

Végül javasoljuk, hogy legalább 30 percig alkalmazza bőrápoló termékeit, mielőtt kilépne a házból, hogy azokat teljesen be tudja szívni a bőre. A bőre felületén lévő termékek valószínűleg érintkeznek a maszkkal, ami a baktériumok újratermelődéséhez vezethet.