top of page

Ráncok eltávolítása maszkokkal

Az öregedés teljesen természetes folyamat, amin mindannyiunknak át kell esni előbb vagy utóbb. Teljesen természetes, hogy a bőrünk elveszíti rugalmasságát az idő múlásával. Ez a leginkább az érzékeny bőrfelületre vonatkozik az arcunkon, még inkább a szemünk körül. Ez az az idő, amikor a ráncok eltávolítására gondolunk. Sajnos nem áll hatalmunkban visszaforgatni az időt vagy az öregedés hatásait, de van néhány egyszerű módszer, amiket alkalmazhatunk a ráncok eltávolítása érdekében.

A naptej használata elengedhetetlen. Ha szép, frissen megjelenő, sima, kevésbé ráncos bőrre vágyik, nap mint nap gondoskodnia kell róla. Fontos, hogy minden reggel bőrápoló krémmel kenjük be az arcunkat, amit este, lefekvés előtt távolítsunk el. A legfontosabb, ha az arcát állandó napsütés éri, használjon naptejet, ezzel is csökkentve a korai vagy további ráncok kialakulásának esélyét. A ráncok minden nő életében 30 éves kor után jelentkeznek, a bőrápoló krémek viszont sokat segíthetnek ennek késleltetésében. Legtöbbünknek van kedvenc krémje, mert a gyártók minden korosztálynak készítenek balzsamokat, krémeket.

A ránctalanító krémek hatásossága

A ránctalanító krémek különböznek a szokásos arcvédő krémektől, mivel olyan aktív összetevőket tartalmaznak, amelyek lassítják a bőr öregedését és csökkentik a meglévő ráncok láthatóságát. Az összetevő többek között lehet a hialuronsav, a resveratrol, alga kivonat, zöld tea, gyümölcsolaj, vadrózsa kivonat, tejsav, retinol és mások. Nemrégiben a kollagénnel ellátott krémek bizonyultak nagyon hatásosnak a ráncok eltávolításában, de a nőknek óvatosnak kell lennünk a használat során. Szélsőséges esetekben a kollagén molekulákból túlságosan sok van ahhoz, hogy felszívódjanak a bőrön, és ezáltal a krémek nem érik el a kívánt hatást.

Az ideális krémek az érett bőr számára is táplálóak, mert a bőr nedvességét pótolják. A hidratálás a legjobb módszer a ráncok eltávolítására, mert pótolja a bőr elasztin hiányát. A száraz és dehidratált bőrre a leghatásosabb összetevők a Shea vaj és a kókuszdió, az Argan és más növényi olajok.

A házi krémek is egyre népszerűbbek a ráncok eltávolításánál. Ezeknek a jó oldala, hogy sokkal olcsóbbak, mint a boltban vásároltak. Jobban ellenőrizhetjük az összetevőket, és tudjuk, mit kenünk a bőrünkre. Biztosak lehetünk benne, hogy csak természetes összetevőkből áll. Végül, a házi ránceltávolító krémeket a legkönnyebb alkalmazni, mégis a kívánt hatást érhetjük el vele.

Természetes maszk joghurtból

Ezt az arcmaszkot frissen mosott bőrre kell kenni. Nagyon könnyű elkészíteni, és az összetevői a legtöbb háztartásban megtalálhatóak. Keverj össze egy kanál joghurtot egy kanál mézzel, majd adj hozzá fél kanál narancslevet és egy fél banánt. Keverd össze, amíg sima és krémes masszává nem válik. Alkalmazd az arcodon, és hagyd, hogy legalább tizenöt percig hasson, majd langyos vízzel öblítsd le. A joghurt és a méz csökkenti a pórusokat, miközben a banán hidratálja, és fiatalabbá és frissebbé teszi a bőrt.

Friss citrom a bőr feszesebb megjelenéséhez

A citrom és a citromlé tökéletesen csökkenti a ráncokat és a pórusokat az arcodon. Csak végy egy fél citromot, és óvatosan dörzsöld az arcodon és a nyakadon. Győződj meg róla, hogy nincsenek sérült területek a bőrön, mert ott kellemetlen lehet a citrom érintése. Miután kicsit megszáradt, alkalmazza a hidratálót, mert a citromlé nagyon szárazzá teszi a bőrt. Hagyja az arcot egy órán át regenerálódni, majd langyos vízzel öblítsd le. Ez csodákat tehet.

Mágikus házi krém

Ez a házi krém elképesztő hatásokkal bír, amikor a ráncok eltávolításáról és elkészíteni is egyszerű. Megőrzi az arcod hidratált állapotát, élénkíti a színét, csökkenti a már látható ráncokat és lelassítja a bőr öregedés folyamatát. Hét nap után látható az eredmény, és akik használják, esküsznek, hogy valóban hatékony.

Ehhez egy kanál mandula- vagy olívaolajra, egy tojássárgájára, egy kanál mézre és két kis kanál vazelinra lesz szükség. Kezd a vazelint gőzzel megolvasztani. Ez körülbelül öt percet vesz igénybe, majd hagyd kihűlni egy kicsit, és add hozzá az összetevőket; a mézet, a tojássárgáját és az olajat. Keverd mindaddig, amíg homogén masszát nem kapsz. Kb. 50 ml-es dobozokat töltsél meg vele, és tárold el száraz és hűvös helyen. Ne csinálj túl sokat, mert az összes összetevő természetes és hamar elmúlik a hatásuk, ha csak állnak. Készíts még, ha látod, hogy elfogyott. Körkörös mozdulatokkal kend fel a bőrödre, miután megtisztítottad. Harminc perccel később távolítsuk el a fölösleges mennyiséget ásványvízbe mártott szövettel.

Ezt a krémet használhatja egy pihentető arcmasszázsra is, ami szintén segít a ráncok eltávolításában.

Összegzésképpen fontos megjegyezni, hogy bár nem vagy egyedül a ráncok eltávolításában, a legfontosabb, hogy elfogadd magad és szeresd az arcodat, úgy, ahogy van. Ha gondoskodsz róla, hogy a ráncok minél később jelenjenek meg, szép marad a bőröd, de egyszer mindenki megöregszik, és ez annak a jele, hogy jól éltél.

További információ szempilla szérum.

bottom of page