top of page

Tepisi za auto su mogu biti i dekorativni dodatak

Tepisi za auto vjerojatno spadaju u jedan od najčešćih dodataka u autu. Gotovo svi auti ih imaju. Za to su zaslužni i proizvođači ili prodavači auta jer ih često poklanjaju. Tako ćete pri kupovini novog auta vrlo često dobiti i tepihe za auto. Oni če često sadržavati i logo tvrtke, ali to vam zasigurno neće smetati. Puno je važnije da će vam tepisi odlično služiti te će se na njima prikupljati sva prljavština koju unesete pri ulasku u auto.

Tepisi za auto se uglavnom rade od tekstila i gume. Ta dva materijala su se pokazala najbolja, no svaki od tih materijala ima svoje prednosti i mane. Tepisi za auto od tekstila imaju nešto aktraktivniji izgled i mnogi ih koriste i kao dekorativni dodatak u svom autu. Brojne tvrke izrađuju personalizirane tepihe za auto od tekstila koji se mogu odlično uklopiti u svaki auto. Ali, s druge strane, mnogi ne vole takve tepihe za auto jer se nešto teže čiste. Prljavština se zna duboko uvući u njih i neće ih biti dovoljno samo otresti. U tom slučaju, najbolji način za temeljito čišćenje je uz pomoć usisavača.

Tepisi za auto koji se puno lakše čiste i održavaju su oni izrađeni od gume. Guma na propušta vodu pa se mogu vrlo jednostavno ispirati pod jačim mlazom vode, a može ih se ispirati i nekim šamponom kako bi ljepše mirisali. A kada je riječ o manama, upravo miris može predstavljati problem. Guma lošije kvalitete može u početku ispuštati neugodan miris, no on će se s vremenom izračiti.

Tepisi za auto su u trgovinama dostupni u dva oblika, kao univerzalni i prilagođeni. Univerzalni su oni koji su svi istih dimenzija. To znači da će u neke aute odlično pristajati, dok će kod nekih možda biti malo kraći ili duži nego bi trebalo. No, odlučite li se za prilagođene, možete biti sigurni da će pristajati u potpunosti.

Takvi tepisi za auto su prilagođeni svakom modelu auta te zbog toga savršeno pristaju. Na svakom pakiranju možete pronaći informacije za koje su modele namijenjeni kako ne biste imali problema pri kupnji.

Želite znati kako zamijeniti egr ventil? Zatim pročitajte članak o ovoj temi.

bottom of page