top of page

Kvar na EGR ventilu i njegova zamjena

Ako ste prepoznali simptome poput vibracije na motoru, ili motor gubi snagu, lako je moguće da je zakazao EGR ventil. Bez obzira koliko ste vješti u dijagnosticiranju kvara, ako vam je mehaničar ukazao na pokvaren EGR, možda je najbolje da kupite odgovarajući kod nas. Nudimo kvalitetne zamjenske dijelove, vrhunske kvalitete i povoljne cijene. EGR ventili iz naše ponude kvalitetni su i izrađeni tako da zadovolje sve zahtjeve tržišta suvremenih automobila i automobilskih zamjenskih dijelova.

Zaglavljeni EGR ventil daje simptome koji se odražavaju kao neravnomjeran rad motora, pojavom dima i mirisom nesagorenog goriva. Potrošnja će se povećati, a motor gubi snagu. Zbog toga je važno EGR zamijeniti na vrijeme - čim se uoči kvar.

Na vrijeme reagirate, kupite novi EGR ventil i vratite snagu vašem automobilu. Trošak zamjene EGR ventila može biti popriličan, posebno kada se trošku pridoda zamjena samog uređaj. Ipak, kod nas je kupovina povoljna, i trošak je maksimalno ublažen, uz sačuvane kvalitete dijela koji ste odlučili zamijeniti.

EGR ventili iz naše ponude auto dijelova izrađeni su po standardima, tako da će lako zamijeniti originalni pokvareni dio. Bez obzira koja elektronika je u Vašem automobilu (Hella, Siemens ili Bosch), zamjenski EGR ventil će biti odgovarajući i vratit će ispravan rad motoru. Nećete osjećati miris goriva, podrhtavanje motora ili povećanu potrošnju. Kupite EGR ventil po modelu automobila, godištu i snazi motora. Prepustite mehaničaru da uradi zamjenu, i uživajte u bezbrižnoj vožnji. Potrudite se na vrijeme zamijeniti pokvareni dio, i svakako ubuduće redovno održavajte motor i na vrijeme servisirajte.

Najčešći uzrok začepljenom i pokvarenom ERG ventilu je nakupljanje čađe od ispušnih plinova. Zbog toga je važno da redovno održavati automobil, i da ga propisno vozite. Ne dozvolite da vam zamjena ERG ventila postane normalna pojava. Vozite propisno, sigurno i bezbrižno. Uživajte u vožnji i pravilnom radu motora pod haubom. Svaki ventil, pa tako i ERG kod automobila zahtjeva redovnu pažnju i održavanje, te je stoga veoma bitno da redovno provjeravate i čistite vaš ventil. Na taj način osigurat ćete pravilan rad motora i njegovu dugotrajnost, bez potrebe za čestim mjenjanjem ERG ventila koji često zna dovesti do toga da motor gubi snagu i ne pruža svoj maksimum.

Pročitajte još članak na temu motorističke čizme.

U hlađenju motora veliku ulogu imaju termostati. Oni služe za skraćivanje kruga cirkulacije rashlađivanja tekućine u periodu zagrijavanja motora. Čitajte više ...

bottom of page