top of page

Motorističke čizme veoma su važna moto oprema

Uvijek popularni motori uvijek privlače poglede djece koja šeću uz cestu te jednog dana maštaju o tome da voze svoj motor. Upravo ta ljubav koja se rađa u najranijoj dobi drži cijeli život, te je motociklizam danas jedan od najpoznatijih sportova i hobija na svijetu. Nažalost, često svjedočimo o tome da motorističke nezgoda završe tragično, te je veoma važno voziti prema pravilima i koristiti odgovarajuću motorističku opremu. U moto opremu ne spada samo kaciga, koja je glavna zaštita, već i odijelo i motorističke čizme o kojima se i piše ovaj članak.

Kada bismo ovo pitali nekog iskusnog vozača motora on bi se samo nasmijao, no oni koji tek počinju voziti motor i nisu toliko upoznati sa time vjerujemo ne znaju što sve spada u motorističku opremu.

Prva i glavna asocijacija svakoga kada netko spomene motorističku opremu je zasigurno kaciga, koja nerijetko spašava živote prilikom padova. No kaciga nije i jedina motoristička oprema koju znamo, tu spadaju i motorističke jakne i odijela, rukavice, motorističke čizme, te sve ono što se koristi tijekom vožnje motora. Svaka od ovih stvari ima svoju svrhu, pa tako rukavice znatno pomažu da vozač bolje drži motor, čizme da mu je lakše mjenjati brzine i da mu noge ne klize, dok odijelo samo po sebi zadržava toplinu.

Također, pod motorističku opremu osim onoga što vozi vozač, možemo ubrajati i retrovizore koji se nalaze na motoru ili primjerice ceradu za motor koja se nalazi ispod sica. Sve ono što pomaže i što se koristi tijekom vožnje motora ili što čuva motor dok miruje se može ubrojiti u motorističku opremu.

Kao i svaka oprema, tako i motoristička oprema je veoma bitna jer pruža ugodniji i bolji užitak u odnosu na vožnju bez opreme. Motorističke čizme ukoliko su kvalitetne, osim što će vam pružiti bolji ugođaj vožnje, znatno će vas i zaštititi u slučajevima blagih padova. Također, danas postoje razni modeli i vrste, te motorističke čizme danas može naći svatko po svome guštu. Moto oprema danas ne drži cijenu kao što je nekada, jer dolaskom konkurencije i web shopova, cijena se drastično smanjila.

bottom of page