Krovna kutija kao organizacijski spas

Ukoliko posjedujete mali gradski automobil ili ste obitelj s više djece, najvjerojatnije ste se susreli s problemom nedostatka prostora za pohranu u automobilu. U tom slučaju najbolje rješenje za vas je kupnja krovne kutije za auto. Ona se vrlo brzo i jednostavno montira na krov vašeg automobila uz pomoć krovnih nosača, a omogućava vam prijeko potreban dodatni prostor za skladištenje i prijenos stvari tijekom putovanja.

Krovna kutija za auto
Krovna kutija za auto riješiti će vašu potrebu za dodatnim prtljažnim prostorom

Postavljanje krovne kutije u nekoliko koraka

Prije nego se postavlja krovna kutija za auto potrebno je kupiti nosače koji su prilagođeni vašem tipu i/ili modelu krova ili automobila, ako ih već ne posjedujete. Danas na tržištu postoje:

 • Univerzalni - na njih je moguće postaviti gotovo svaki model

 • Tipski - na njih je moguće postaviti samo određeni model

Kada su krovni nosači postavljeni na za to predviđeno mjesto na krovu automobila, na njih se postavlja automobilska krovna kutija. Prilikom postavljanja vrlo je važno obratiti pažnju na to da su svi dijelovi pravilno sjeli na svoje mjesto. Posebno treba paziti da je ona dobro uglavljena kako ne bi ispala tijekom vožnje, kako automobil ne bi trošio više goriva te kako se ne bi narušila cjelokupna aerodinamika.


Sigurnost u vožnji kao najvažnija komponenta izbora


Osim kapaciteta krovne kutije, načina njezinog postavljanja na automobil, cijene i slično, najvažnija komponenta prilikom izbora trebala bi biti sigurnost. S obzirom da su ovi dodaci za auto danas vrlo popularni, na tržištu se pojavio velik broj modela sumnjive kvalitete, onih bez potrebnog sigurnosnog certifikata i slično zbog čega je vrlo važno obratiti pozornost na sljedeće:

 • Materijal izrade - samo kvalitetni materijali garantiraju trajnost

 • Veličinu, odnosno kapacitet kao važan element prilagodbe krovu automobila

 • Sigurnosni certifikat koji garantira sigurnost i stabilnost tijekom vožnje

 • Sigurnosni sustavi zaključavanja kao prevencija od krađe

 • Kukice za povezivanje stvari kao dodatni sigurnosni, ali i praktični element

 • Testovi izdržljivosti koji dokazuju izdržljivost krovne kutije pod pritiskom


Jednim klikom do kvalitetne autoopreme i uštedeIako mnogi smatraju kako se krovne kutije kupuju isključivo u specijaliziranim fizičkim trgovinama s automobilskom opremom, tome nije tako. Naime, popularizacijom se otvorio velik broj online trgovina gdje se mogu pronaći i kupiti kvalitetni modeli i to po još nižim cijenama i s dostavom na kućnu adresu.

Najčešće upravo online trgovine imaju razine priručnike koji vam pomažu u odabiru idealnog modela za vas i vaše potrebe.


 • Facebook Black Round
 • Google+ Black Round
 • Tumblr Black Round