Koraci do savršenog vrtnog namještaja

Ukoliko ste se ikada upustili u kupnju vrtnog namještaja znate kako izbor nije nimalo lagan te da postoji velik broj elementa koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine. Iako su mnogi mišljenja kako za male vrtove postoji i manji broj parametara koje treba uzeti u obzir, tome ipak nije tako.


Udoban vrtni namještaj omogućuje vam kvalitetno opuštanje

Naime, parametri za izbor savršenog vrtnog namješta isti su i za velike vrtove i imanja i za one nešto manje, a u nastavku donosimo one najvažnije.

Planiranje budžeta za kupnju namještaja za vrt

Jedan od prvih elemenata o kojima se razmišlja pri kupnji bilo čega pa tako i vrtnog namještaja je svakako cijena. Prije same kupnje trebali biste odrediti budžet kojim raspolažete, a kako ga ne biste premašili, a možda i uštedjeli, savjetuje se da kupujete vrtni namještaj prije početka sezone ili nakon nje kada prodaja takvih artikala pada pa su samim tim i cijene nešto niže i povoljnije.


Vrtni namještaj modernog izgleda

Ukoliko ste pak od onih koji kupnju obavljaju u posljednji trenutak, tada možete pratiti ponude brojnih trgovina vrtnim namještajem i pričekati promociju ili dolazak povoljnije ponude. Isto tako, uštedjeti možete i naručivanjem namještaja za vrt preko web shopova koji često imaju niže cijene ili nude besplatnu dostavu.

Razmislite o poziciji u vrtu

Osim cijene, vrlo važan element pri kupnji vrtnog namještaja je i mjesto na koje ćete ga postaviti. Naime, za izbor je vrlo bitno hoće li on stajati na kamenim pločama, na travi, hoće li uvijek biti na otvorenom ili ćete ga povremeno skladištiti u zatvoreni prostor.Isto tako, mjesto je vrlo važno u kontekstu toga koliko mjesta će vrtni namještaj zauzeti, odnosno koliko slobodnog prostora imate u svom vrtu pa ćete s obzirom na to birati i krajnje dimenzije.

Funkcionalnost namještaja prije svega

Funkcionalnost se često nameće kao važan kriterij kod izbora bilo kakvog namještaja pa tako i onog za vrt. Naime, kada kupujete namještaj za vrt vrlo je bitno razmisliti o tome za što ćete ga i kada koristiti. Primjerice, treba li vam veliki stol s roštiljem za koji može sjesti desetak ljudi ili su vam dovoljni sklopivi stol i stolica za opuštanje uz knjigu i vino.

Varijacije u svijetu materijala

Još jedan važan element u izboru vrtnog namještaja je i materijal od kojega je on napravljen, a u ponudi su:

  • drvo - univerzalni materijal koji može poslužiti nekoliko sezona

  • metal i staklo - prikladni za vrtove u modernijem stilu

  • plastika - praktičan materijal, jednostavan za čišćenje i održavanje, lagan i pristupačan

  • Facebook Black Round
  • Google+ Black Round
  • Tumblr Black Round

© 2015 Hrvatski blog

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now