top of page

Kako odabrati i koristiti sjemenke kanabisa?

Sjeme je obavijeno sjemenom ljuskom i rezervnim tvarima. Sastoji se od endosperma, embrija i sjemene ljuske. Sjemenke su dio ploda a služe za razmnožavanje biljki. Osim toga mnoge pružaju i izvor hranjivih tvari, pa se nerijetko konzumiraju kod ljudi. Postoje različite vrste sjemena, a sve ovisi o vrsti i biljki. Neke biljke stvaraju mnogo sjemena, neke samo nekoliko, a najčešće se sjeme nalazi u centru ploda.

Sjemenke kanabisa

Iako nisu aktivno živo biće, sjemenke su malo biće, poput i biljaka. Ona sadrži embrion biljke koja će se iz nje razviti. Kada sjeme počne klijati, tj. probudi se, tada iz njega raste mala biljka kojoj je početna briga neophodna za pravilan rast i stvaranje velike biljke.

Sjemenke kanabisa

Većina sjemenki klija pod zemljom, te ne treba sunce niti druge hranjive tvari. Sjeme u sebi ima sve tvari koje su potrebne da bi proklijalo i biljka počela rasti. Kasnije, biljkama je potrebna sunčeva ili umjetna svjetlost kako bi se proces rasta mogao odvijati zdravo.

Prije kupnje sjemena, potrebno je razmisliti koja vrsta kanabisa vam je potrebna i koju vrstu želite uzgajati. Vaš odabir ovisi o tome koju vrstu krajnjeg proizvoda želite, a ispod ćemo napisati neke od glavnih učinaka pojedinih vrsta.

  • Indica - Ova vrsta opušta, te pomaže ukoliko imate problema sa nesanicom.

  • Sativa – Ova vrsta stimulira razne osjećaje u mozgu (poput primjerice sreće i euforije).

  • Hibridi – Oni su po svojstvima negdje između Sative i Indice, te su upravo po tome su i dobili naziv.

Prije kupnje sjemenke, morate odlučiti koji učinak želite da krajnji proizvod konzumacijom ima na vas.

  • Obično sjeme – Ovo je sjeme koje se nalazi u cvjetovima biljke marihuane. Vjerojatnost od 66% da će sjeme izrasti u žensku bilju, a ne može se vidjeti prije nego dođe do faze cvjetanja.

  • Feminizirano sjeme – Ovo sjeme je modificirano da izraste u žensku biljku i nudi vjerojatnost od čak 95% da će biljka biti ženska. Osim toga ovo sjeme brže raste od tradicionalnog i nije toliko osjetljivo na promjene u okolini.


  • Facebook Black Round
  • Google+ Black Round
  • Tumblr Black Round
bottom of page