top of page

Haljine su omiljeni ženski odjevni predmet u Hrvatskoj

Haljine su jedan od omiljenih ženskih odjevnih predmeta u Hrvatskoj. Ukoliko pogledate oko sebe, vidjeti ćete jako mnogo djevojaka i žena u haljinama. Haljina ima raznih i žene ih nose u raznim prigodama. Tako nije čudno da vidite kako ulicom korača žena u haljini prilagođenoj nekoj poslovnoj prilici dok joj u susret prilazi djevojka u veseloj ljetnoj haljini.

 

Trendovi

Problem koji žene najčešće imaju s haljimama su trendovi koji se ponekad jako brzo mijenjaju. Zato žene često, iako imaju pun ormar haljina, komentiraju kako nemaju što obući. Mnoge su zbog toga odustale od kupovine onih haljina koje im se na prvi pogled svide i kupe ih s namjerom da će je nositi za nekoliko mjeseci ili slično. Trendovi se u svijetu jako brzo mijenjaju i možda već haljina koju ste nosili prošli mjesec neće biti tako popularna idući. Naravno, Hrvatska nije izuzetak po prihvaćanju trendova pa se sve to preslikava i kod nas. Naravno, uvijek postoje oni koji ne žele slijediti trendove i odijevaju se onako kako se to njima sviđa i nose one odjevne kombinacije koje ih čine sretnim.

Tržište u Hrvatskoj

Budući da su haljine vrlo traženi komad odjeće, ne čudi da se u Hrvatskoj u proteklih nekoliko godina otvorilo jako puno trgovina sa ženskom odjećom. Nekada se za kupnju neke haljine moralo odlaziti preko granice u neku drugu državu poput Italije, Austrije ili Slovenije jer je u Hrvatskoj bio jako mali izbor. Oni koji su željeli kupiti haljinu nekog poznatog branda, poput H&M, Zare i sličnih, mogli su to učiniti samo u inozemstvu. Danas je situacija bitno druačija. Dolaskom velikih trgovačkih centara, u njima su otvorene trgovine brojnih popularnih brandova i izbor haljina i općenito odjeće nikad nije bio veći. Zbog tolikog velikog izbora, mnogi danas prilikom posjete trgovačkim centrima impulzivno kupuju iako možda nisu ništa planirali kupiti.

Za one kojima pak svi ti dućani nisu dovoljni, mogu kupovati i putem Interneta. Neki od tih većih brandova odnedavno su uveli i mogućnost kupovine putem Interneta za one koji žive u Hrvatskoj. Na taj način i oni koji ne vole šetati od dućana do dućana u potrazi za idealnom haljinom sada to mogu napraviti iz udobnosti svog doma s nekoliko klikova mišem.

Ako vas interesiraju kape pročitajte ovaj članak.


  • Facebook Black Round
  • Google+ Black Round
  • Tumblr Black Round
bottom of page