top of page

Pobijedite umor i povećajte razinu energije uz koenzim Q10

Koenzim Q10 ključan je prilikom stvaranje energije u našem organizmu te također služi u procesu antioksidativne zaštite tijela od štetnih i slobodnih radikala.Za svaki organizam energija je od ključne važnosti za normalno funkcioniranje i rad. Koenzim Q10 pretvara hranjive stvari u energiju u svakoj stanici našeg tijela te nam pruža sve što je potrebno za pravilno funkcioniranje svih procesa u organizmu.

 

Stoga, organi za čije funkcioniranje je potrebno najviše energije, kao što su srce, jetra i bubrezi, u sebi moraju sadržavati najvišu razinu ovog koenzima. S obzirom da se za stvaranje 90 % naše cjelokupne energije koristi koenzim Q10, njegovo pomanjkanje može dovesti do umora, smanjene energije i učinkovistosti. U ozbiljnijim slučajevima mogući su i ozbiljniji problemi sa zdravljem. Ukoliko vašem tijelu nedostaje koenzima Q10, tijelo teže proizvodi dovoljno energije za normalno djelovanje i zato se često osjećate umorno i pospano. Što se tiče zaštite koju nam pruža našem tijelu, ključan je za otpuštanje slobodnih radikala iz tijela koju su glavni krivci za starenje stanica i nastanak brojnih bolesti. Uklanjaju se iz tijela pomoću antioksidansa. Ovaj koenzim je uvijek na pravom mjestu i u pravo vrijeme zato jer se nalazi na staničnoj razini gdje se oslobađa najviše slobodnih radikala prilikom stvaranje energije. On ih neutralizira i otpušta iz našeg tijela te na taj način znatno podiže naš imunski sistem.

Izvori koenzima Q10 Najviše ga možemo naći u gotovo svim namirnicama prirodnog porijekla, ali najviše ga ima u povrću, i to u lisnatom povrću tamno zelene boje poput špinata i brokule. Također ga imaju i mnogi orašasti plodovi te krto meso i riba. Ako iz nekog razloga, kao što su bolest ili dodatni fizički napor, dođe do deficita tog koenzima u organizmu, a unos preko hrane nije dovoljan, potrebno je unositi ga u obliku prehranbenog dodatka. Na taj će se način u potpunosti iskoristiti njegove brojne prednosti.

Prednosti Ako se kontantno osjećate umorno, iscrpljeno te kao da su vam baterije stalno prazne, vrijeme je da posegnete za dodatnu dozu koenzima Q10. Osim što će se hranjive tvari koje konzumirate učinkovitije pretvarati u energiju na staničnoj razini, ojačati ćete svoj imunološki sustav. Konačno ćete pobijediti kronični umor koji je postao toliko uobičajen za današnje moderno društvo, osjećat ćete se puni energije te si na taj način olakšati svakodnevni život i obaveze koje on donosi.

Pročitajte više i sve o mršavljenju


  • Facebook Black Round
  • Google+ Black Round
  • Tumblr Black Round
bottom of page